Zelf uw zakelijke website maken met een CMS systeem

Geplaatst op 10-05-2022

Categorie: Computer en internet

Bent u van plan om een zakelijke website te maken, dan kunt u hiervoor het CMS systeem van Vrolijk Internet Services gebruiken. Dit is een handig pakket waarmee u heel eenvoudig uw eigen website in elkaar kunt zetten. Zo is er een afgeschermde omgeving waarop u kunt inloggen als beheerder. Nadat u als beheerder bent ingelogd, kunt u wijzigingen aanbrengen binnen uw site. Wijzigingen die u opslaat worden direct zichtbaar op uw website, zonder dat u diepgaande kennis van websites maken hoeft te hebben.

Het CMS pakket is voorzien van een apart installatie script zodat u alle benodigde informatie voor uw nieuwe website heel gemakkelijk kunt invoeren. Uit welke exacte stappen de installatie van het CMS programma bestaat, kunt u in de online handleiding lezen. U maakt tijdens de installatie van het CMS pakket bijvoorbeeld de inloggegevens aan waarmee u na de installatie kunt inloggen als beheerder en waarmee u de website kunt wijzigen. 

Wilt u het CMS programma gebruiken om een zakelijke website in elkaar te zetten, dan zijn er enkele onderdelen die goed van pas komen. Zo kunt u heel gemakkelijk een overzicht van klanten op uw website plaatsen via de beveiligde omgeving en is er ook een apart gedeelte om aanbevelingen te plaatsen. Er is daarbij geen enkele HTML-kennis nodig. Het CMS pakket zal de teksten, die u via de beveiligde omgeving invoert, in de juiste vorm gieten en presenteren aan de bezoekers.

Er zit geen limiet op het aantal pagina’s die u binnen het CMS systeem kunt aanmaken. Het toevoegen van een nieuwe pagina is een kwestie van naar het juiste scherm navigeren via het menu en vervolgens op de optie “nieuwe pagina” klikken. Er zal dan een formulier verschijnen waarbinnen u alle relevante gegevens kunt invoeren voor uw nieuwe pagina.

Wilt u het contactformulier van uw website aanpassen, dan is er een ander onderdeel binnen de beveiligde omgeving waarmee u het formulier kunt wijzigen. Ook kunt u hier nieuwe formulieren aanmaken en eenvoudig plaatsen op verschillende plekken binnen uw website. Denk daarbij aan een formulier waarbij men een telefoonnummer kan achterlaten voor een terugbelverzoek. Het systeem zal na het aanmaken van dit formulier een zogeheten shortcode aanmaken, die u vervolgens kunt aanroepen om het formulier binnen een bepaald onderdeel van uw website te plaatsen.