Hoofdpagina / CastilliŽ la Mancha / Appartement / Stedelijk

Vakantie Promoties en Last Minutes

Appartement op loopafstand van het centrum van de stad Cuenca. (Cuenca, CastilliŽ la Mancha)

Antwoorden aan: (Via onderstaand formulier)
Prijs: (Niet vermeld)
 


Huis, ligging en indeling.

Appartement op loopafstand van het centrum van de stad Cuenca. Het appartement is gelegen op de vierde etage van een flatgebouw in de wijk San Josť. Het is verzorgd ingericht, van alle gemakken voorzien en beschikt over een lift en een klein balkon. Vanuit de woonkamer heb je een mooi uitzicht over de bergen.

De binnenstad van Cuenca staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. De muren rond de binnenstad werden aangelegd door de Moren, die er in de 8e eeuw een burcht bouwden. Het oude stadsbeeld is schilderachtig en kent onder meer de genoemde kathedraal uit de 12de eeuw, de eerste Gothische kathedraal van Spanje.

Bekend zijn ook de "casas colgadas" (hangende huizen), die gebouwd zijn op een uitstekende rotspunt boven een ravijn. In de panden is een museum voor abstracte kunst gevestigd, het Museo de Arte Abstracto EspaŮol.

De oude, uit de Middeleeuwen daterende binnenstad is gesitueerd op een heuvelrug tussen de rivieren Jķcar en Huťcar en daardoor langgerekt van vorm. Centrale plek is het Plaza Mayor, waaraan de kathedraal en het stadhuis gelegen zijn.

Het nieuwere deel van de stad ligt lager, op een vlakker terrein. Hier wonen de meeste inwoners en bevindt zich onder meer een station. Vanuit Cuenca kun je met de hogesnelheidstreinen naar Madrid (45 min.), Valencia (58 min.) en Toledo (1uur 28 min.).

Bent u de eigenaar van deze accommodatie ?

Beheer hier uw pagina.

Terug naar Hoofdpagina
Als gebruiker van vakantiehuizen-in-spanje.eu zal u vakantiehuizen-in-spanje niet aansprakelijk stellen voor eventuele misbruiken via deze webgids !: 
 
Uw email adres: *
Bericht: *
Bijgevoegde foto:
Volgende types van bijlagen worden niet ondersteunt: exe, com, bat, vbs, js, jar, scr, pif
Maximum afmetingen van de foto :: 200KB
Code de sťcuritť: *
Recopiez le code de la case ci-dessus dans la case vide ci-dessous
 

Stedelijk

 
Titel Prijs
Zaterdag 28 Januari 2012
Appartement op loopafstand van het centrum van de stad Cuenca. (Cuenca, CastilliŽ la Mancha) Appartement op loopafstand van het centrum van de stad Cuenca. Appartement op loopafstand van het centrum van de stad Cuenca. Het appartement is gelegen op de vierde etage van een flatgebouw in de wijk San Josť. Het is verzorgd ingericht, van alle gemakken voorzien en beschikt over een lift en een klein balkon. Vanui...  -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÔĽŅ